Jdi na obsah Jdi na menu

Zoran složil IPO 3

Letos jsme se opět zúčastnili s celou rodinou, kromě nás rodičů všech 5 dětí a 2 psi, výcvikového soustředění pořádaného Moravskou komorou Airedale terrier klubu v Březníku.

Počasí vyšlo opět tropické. Pobyt byl úžasný a vůbec se nám nechtělo jet domů. Z účastníků soustředění se vytvořila pevná a soudržná parta, nejlepší za poslední roky.

Na stopy se nám podařilo po dlouhém hledání a ježdění najít pastvinu soukromého zemědělce ve vedlejší obci. Pan majitel byl moc příjemný a odpadly nám problémy s myslivci. Poslušnost jsme trénovali hned po snídani, nežli bylo horko úplně nesnesitelné. Večer nám jezdil figurovat Lukáš Slowioczek z Brna. Vše vypadalo nadějně, nicméně jsme se obávali blížících zkoušek.

Zoran slíbil, že se pokusí složit IPO 3, což se nám jevilo jako vrchol výcviku. Pan rozhodčí přijel ráno příjemně naladěn, já i pan pes jsme byli hladoví, aby se nám lépe stopovalo.

Vše dopadlo dobře, IPO 3 jsme složili na dobře, jen pár bodíků nám chybělo do velmi dobré. Možná kdyby počasí bylo příznivější, kdyby si miláček rychleji lehal u předmětů......

Zkouška nás nakopla k dalšímu výcviku. Na podzim jsme si naplánovali ZVV 2. A co takhle v dalším roce uzavřít postupku?