Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo jsou naši miláčci?

Možná vám už delší dobu vrtá hlavou o kom tak familiárně mluvíme jako o Zoránkovi a Šarlotce. Pravdou je, že je prostě milujeme a jinak už to nebude. A to se snaží sebevíc, aby naše láska ustanula. O jejich úspěších si můžete přečíst na různých místech, já se tentokrát pokusím tu naši havěť přiblížit z té "lidské" stránky.

 

Zaaron Classic Mytys

-Zoránek, zrzohlav, Eda, zrzavá obluda, Zoran, kozopes, Zoro, pusinka atd.

-současný vůdce smečky

Zoránek je jako víno - s věkem je čím dál tím lepší. I přes fakt, že už má odsloužených devět roků je i nadále stejně hravý a uskákaný jako vždy. To nám dokázal tento rok na jaře, kdy vybojoval titul Mistra ATK v kategorii ZVV 1. Jeho však úspěchy nezajímají, žije pro pobavení publika. Na každou zkoušku a na každý závod si připravil jinou libůstku, kterou obšťastnil diváky (a ztrapnil psovoda). Zkrátka klasický derdel. V životě bych na něj nedala dopustit i přes všechny ty jeho srandičky. Opravdový parťák, který potěší, když je všechno zle a je pro každou špatnost, kterou děláme spolu. Dokonalý příklad, proč by si každý měl pořídit erdela a proč bych si žádného jiného psa nikdy nepořídila...

Charlote Zlatý Most

-Šarlotka, Šari Vari, žížala, bílovická bestie, obluda, Šarinka

Přijde mi to jako včera, kdy jsem si domů přinesla kouli chlupů s černým čumákem nad otvorem pro potravu. Netrvalo to dlouho a otvor na potravu byl přebudován na mučící nástroj sloužící k neustálému okusování páníčků. Přiznám se, původně jsem byla k feně skeptická. O to víc jsem si to torpédo zamilovala. Šarlotka miluje pohyb, miluje aport a miluje vodu. Takže její představa ideální zábavy je jasná - házení aportů do řeky. Šari byla v minulém životě určitě ryba. Žádný jiný pes se mnou nedoplave do půlky Dalešické přehrady. Šarlot je koza uskákaná a stejně krásně skáče přes překážku (konečně!). Je vidět, že naši lásku bezmezně opětuje. Veškerou energii pak ochotně předává do cvičení. 

 

Oba dva naši pejsci jsou, stejně jako každý další erdel, bezmezně radostní, upřímní, střelení. Překypují životní energií a elánem, který přenáší na své okolí. Mají smysl pro humor, ale chápou vážnost situace. Jsou suproví parťáci jak pro výcvik, tak i pro život. A jsou to princezny (které se nebojí si umazat tlapky). Jsem nesmírně šťastná, že je ve svém životě mám a doufám, že se mi pro toto krásné plemeno podaří nadchnout i další blázny.

 

P. S. Normálně se sice vodě vyhýbá, ale i Zoránek udělal výjimku potvrzující pravidlo. Zde krátká animace z venčení s naší psí kamarádkou Mel :)