Jdi na obsah Jdi na menu

LVT Březník aneb máme IPO 2

13. 7. 2011

Letní výcvikový tábor Březník 2011

 
Moravská komora ATK ve spolupráci s KK Bílovice nad Svitavou uspořádala jako každoročně i letos letní výcvikový tábor. Již po čtvrté jsme se těšili do nádherné krajiny Českomoravské Vysočiny – do areálu U Lamberka v Březníku. Letos nám vyšel výborný termín 1. – 10. 7., tedy celých deset krásných dní naplněných přátelstvím mezi psy a lidmi a lidmi vzájemně.
Ubytováni jsme byli již tradičně ve 4-lůžkových chatkách a na ubytovně. Vše bylo výborně nachystáno, chatky čerstvě zatepleny a opatřeny koberci. Vše zářilo čistotou. Dokonce na nás již čekalo nachystané dříví na první táborák. „Velitel tábora“ – pan majitel Lysák na nás čekal s přátelským uvítáním jako na staré známé. Překážky nám vzápětí přivezl pan Robert z Bílovic nad Svitavou, kterého pro tuto činnost získala neúnavná paní mgr. Lázníčková – všemi nazývaná prostě Maruška. Jedinou obavu jsme měli o terény na stopy. Ty bývají v létě velkým problémem. Jak jsem zajásala při cestě do tábora, když jsem těsně nad Březníkem spatřila posekanou, mírně prorostlou vojtěšku. Jako bonus k ní byla široká polní cesta s vodárnou a zpevněnou plochou pro auta. Značka ideál. Teď ještě co se štěňaty a lidmi, kterým se nebude chtít jet ráno nikam autem. Neuvěřitelné. Loučka přímo vedle areálu, která je každoročně opatřena vysokým porostem je posekaná. Vše bylo v pořádku.
Ubytovali jsme se, navečeřeli a zjistili skutečný stav osazenstva. Sešli jsme se velmi rozmanitá skupina lidí a psů. Nejmladším štěňatům bylo 5 měsíců a nejstaršímu psu 12 let. U nás lidí to bylo podobné. Nejmladší 18 měsíců a nejstarší přes 75 let.
Podle situace jsme naplánovali činnost. Ráno v 7 hodin odjížděli zkouškaři a pokročilí na stopy na vojtěšku. Po snídani jsme se sešli na výcvikové ploše a pod vedením paní Lázníčkové probíhala poslušnost. Začátečníci v řadě, pokročilí po jednom s komentářem výcvikářky a obecenstva, neboť víc očí víc vidí. To nám vydrželo skoro až do oběda. Odpoledne přijížděl figurant pan Miloš Dundálek a výcvik pokračoval.
Kromě psů se sešla také velká a různorodá skupina dětí, která si pobyt také nádhěrně užila. Letos se z nich utvořil jeden klan. Magda Rabinová a Lucka Mařatová se staly improvizovanými skautskými vedoucími a vymýšlely jim různé hry.
Nádherné okolí tábora lákalo k nádherným vycházkám. Zdatnější jedinci navštívili také zříceninu Lamberku a několikrát denně putovaly výpravy k řece Oslavě.
Večer jsme seděli u táboráku a byli moc spokojení.
V pátek přišlo zúčtování v podobě zkoušek. Nastoupilo 6 psovodů – IPO-V, Fpr 1, 2xIPO1 a 2x IPO2. Nakonec se zadařilo 4 psům – oběma IPO1 a oběma IPO2. Považujeme složení takto vysokých zkoušek na našem táboře za velký úspěch. 
 

Náš Zaaron Classic Mytys složil zkoušku IPO 2.

Tím se náš pobyt chýlil ke konci. Konstatovali jsme, že to uteklo neuvěřitelně rychle a že je škoda jet domů. Bohužel se nedalo nic dělat a v neděli jsme se museli sbalit.
Ještě před odjezdem jsme se pokoušeli dohodnout termín pro příští rok. Pan Lysák měl stejný termín napůl zadaný, ale když jsme mu vysvětlili své důvody – zejména terény na stopy, pochopil to a téměř na pevno nám příští rok přislíbil pobyt opět od pátku 29. 6. až do neděle 8. 7. 2012.
Snad do příštího roku složíme se Zoranem zkoušku vyšší nebo snad zase na Táboře?
 

LVT Březník 2011 - Fotogalerie